Jandarma Genel Komutanlığı duyurusunu yaptığı ilanlar ile subay ve astsubay alımı gerçekleştirecek. Jandarma Genel Komutanlığı 31 Mart 2017 tarihinde yapmış olduğu duyurusunda bay ve bayan toplamda 2 bin 650 kişilik kadro ile Sözleşmeli Astsubay alımı yapacağını ve 27 Mart 2017 tarihinde ise bay ve bayan adaylar olmak üzere toplamda 370 sözleşmeli subay alımı yapacağını belirtti. Başvurular online yapılacak olup her iki duyuruya görede son başvuru tarihleri farklıdır. 

Jandarma Genel Komutanlığı Subay ve Astsubay adaylarından Hangi Şartları arayacak ?

Jandarma Genel Komutanlığı 2 bin 650 Astsubay ve 370 Subay adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, Kamu haklarından mahrum bulunmamaları, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamaları, Yaş şartları gereğince yaş şartlarını taşımak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından  ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukiki bir engeli bulunmaması, T.S.K., J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen Şartları taşımak, daha önce çalıştığı kurumdan veya kuruluştan disiplin ve ahlaki nedenler ile çıkartılmamış olmak, alkol, uyuştucu ve madde bağımlığı gibi nedenlerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, herhangi bir terör örgütü  üyeliğine ve yasa dışı işlere bulaşmamış olmak, başvuru tarihleri içerisinde herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle askeri okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilirse sınav puanına bakılmaksızın başvuruları iptal olur ve öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

BAŞVURULAR:

Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacağı subay ve astsubay ilanları için farklı başvuru tarihleri belirlemiştir. Subay adayları en geç 18 Nisan 2017 tarihine kadar ve Astsubay adayları ise en geç 28 Nisan 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular,  www.jandarma.tsk.tr internet adresinden personel/öğrenci alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen başvurular geçici olarak kabul edilecektir. Ayrıca aşağıda verilmiş olan bağlantılar sayesinde her iki ilana ait Başvuru ve Seçme Sınavları kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU
Editör: TE Bilisim