Jandarma Genel Komutanlığı Yapmış olduğu duyurusu ile bünyesindeki Uzman Erbaş ihtiyacını karşılamak üzere 2017 Yılı 2. Dönem Lojistik Branşı Uzman Erbaş alımı duyurusu yaptı. Yapılan duyuruya göre başvurular için ücret alınmayacaktır. Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 58 farklı pozisyonda alım gerçekleştirecek. Ayrıca adaylardan aranan diğer şartlar şöyledir;

Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Alım yapılacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, En az İlköğretim mezunu veya dengi okul mezunu veya yurtdışındaki dengi okullardan mezun olmak, 16 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar, en az 164 cm boyunda olmak koşulu ile boy ve kilo ölçümlerine uygun olmak, düzeltilmiş nufüs kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibari ile 25 yaşını bitirmemiş olmak, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak, tüm sınavları geçen adaylardan sevk edildikleri hastaneden sağlık raporunu almış olmak ( Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur Raporu ), yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, Vücut yapısı düzgün ve bir hastalığı olmayan, herhangi bir cezası bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya 16 Temmuz 2017 tarihine kadar erteletmiş olmak, Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak, Başvuru, sınavlar, kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvurular Ne zaman ve nereye yapılacak? 

Başvuru yapacak Uzman Erbaş adayları, 16 Ocak 2017 tarihi ile 17 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Hatta ilanın tam metninede aşağıdan ulaşarak tam metin kılavuzuna ulaşabilirsiniz. Orada başvuru formu, Önemli bilgiler, alım kadroları ve boy ve kilo ölçüö tabloları yer almaktadır.

Başvuruları kabul edilen adayların listesi Jandarma Genel Komutanlığının Resmi internet sitesinde 17 Şubat 2017 tarihinden sonra ilan edilecektir. Yazılı SInav Merkezi ise aynı adreste 1 Mart 2017 tarihinde yayımlanacaktır. 

Başvuru İçin;https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Tam Metin İçin; http://www.iscipersonelalimi.com/wp-content/uploads/2017/01/jandarma-genel-komutanligi-sozlesmeli-uzman-erbas-alimi-basvuru-kilavuzu.pdf
Editör: TE Bilisim