Jandarma Genel Komutanlığı 27 Mart 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan subay eksikliğini gidermek amaçlı 2017 yılı Başvuru ve Seçme Sınavı kılavuzu yayımladı. Kılavuza göre alımlar sözleşmeli olarak yapılacak olup, Başvurular 27 Mart 2017 tarihinde başlayacak olup 18 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapacak adaylar aşağıdaki niteliklere uygun olmak zorundadır. 

Jandarma Genel Komutanlığı Hangi şartlarda alım yapacak ?

Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli subay alımı yapacağı kadrolar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya 05 Eylül’e kadar mezun olabilecek durumda olan sivil kaynaklı adaylardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını bitirmemiş olmak, silahlı görev yapmaya veya silah taşımaya engeli bulunmamak, sağlık yönetmeliğince belirtilen şartları taşımak, daha önce çalıştığı kamu kurumdan disiplin veya ahlaki nedenlerle çıkartılmamış olmak, alkol veya uyuşturucu gibi maddeleri kullanmamk, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasından veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, başvuru tarihleri içerisinde herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle askeri okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, Adayların belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıklarının anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

BAŞVURULAR:

Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Subay Alımı ilanına başvuruda bulunacak olan subay adayları, ilan yayınlandığı tarihten itibaren başvurularına başlayacak olup en geç 18 Nisan 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden personel/öğrenci alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen başvurular geçici olarak kabul edilecektir. İlanı tam metni için Buraya Tıklayınız. Ayrıca ilanın metninden sınav bilgilerine ve diğer bilgilere ulaşacağınızı unutmayınız.
Editör: TE Bilisim