Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini gidermek için 13 Temmuz 2018 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanı yayımlanmıştı. Başvuruların ilanın yayım tarihi ile birlikte başlamasının ardından artık sona ermektedir. Başvuru yapacak adaylar aşağıdaki bilgileri kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler. henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için aşağıda bir kez daha bilgi vermekteyiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacağı adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre adayların, Yaş, Eğitim, Kilo, Boy, Sağlık gibi nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az ortaokul mezunu olmak, Ocak 2018 tarihi itibari ile 20 yaşından gün almış ve 27 yaşından büyük olmamak, Seçme sınavlarını başarılı olarak geçen adaylar Sevk edildikleri hastanelerde uzman erbaş olur raporu alabilmek, Askerli öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az 3 yıl görev yapmış müteakip sözleşme süreleri içerisinde Ocak 2018 tarihi itibari ile 29 yaşından büyük olmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu olan Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı 13 Temmuz 2018 tarihinde başlamıştı. Başvurular için süreç sona eriyor ve adaylar başvurularını en geç, 30 Temmuz 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, sadece www.jandarma.gov.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıyı kullanarak ilgili ilan hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlanın Tam Metni