İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı her sene askeri personel alımı yapmaktadır. Uzman Erbaş, Astsubay ve Subay alımı yapmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı 5 Eylül 2016 tarihinden beri uzman erbaş alımı başvurularını kabul etmektedir. Buna göre Uzman Erbaş olmak isteyen adaylar 7 Ekim 2016 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir. Aksi takdirde adaylar başvuru yapamaz.

Hangi Sınıflar İçin Alım Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı 14 farklı sınıf için toplam 10 bin Uzman Erbaş alımı gerçekleştirecek. Peki adaylar hangi sınıflar için başvuru yapabilir? Yayımlanan bildiriye göre;

Jandarma komando, asayiş, aşçı, oto tamirci, oto elektrikci, kaportacı, kaynakçı, jeneratörcü, elektrikli motor tamircisi, hafif silah teknisyeni, optik sistem bakım teknisyeni, beyaz eşya tamircisi, sıhhi tesisatçı, elektriçi sınıfları

Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı gerçekleştirecek. Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile pek çok bölgede bulunan askerler Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine alınarak karakollardan çekildi ve buralarda ki mesleki boşlukların doldurulması için Uzman Erbaş alımı gerçekleştirilecek bu yüzden bu alımlarda 14 farklı sınıf için alım gerçekleştirilecek.

Kimler Başvurabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık problemi olmamak
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Sicil kaydı temiz olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
FETÖ bağlantısı bulunmamak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Silah taşıma problemi olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmakta olup adaylar 7 Ekim 2016 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyenler aşağıda ki linki takip etmeli ve formu doğru bilgiler ile doldurması gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx