Bilindiği üzere uzman erbaş alımlarının en az ilköğretim mezunu sınıfında yapılması için kanun çıkarılmıştı. Bundan önce lojistil branşlı alım yapılmıştı ve adaylar yeni alımın ne zaman yapılacağını merak etmekteydi. Sonunda beklenen ilan duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanlığı 2017/9 en az ilköğretim mezunu lojistik branşlı uzman erbaş alımı ilanı yayımladı. Buna göre meslek sınıfları için çok sayıda askeri personel alımı yapılacak. Peki alım ilanına kimler başvurabilir ve hangi sınıflar için alım yapılacak.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.
En az ilköğretim mezunu olmak
Askerlik hizmetini yapanlar için (17 Ocak 2017 tarihine kadar bitirmiş olmak)
Askerlik hizmetini tamamlayanlar için terhis üzerinden 3 yıl geçmemiş olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar).
En az 164 cm boyuna sahip olmak

İlköğretim Mezunları İçin Sınıflar

Aşçı, beyaz eşya tamircisi, elektrikçi, oto elektrikçi, oto tamircisi, sıhhı tesisatçı, kaportacı, terzi, , duvarcı, sıvacı,boya ve alçı sıvacı, betonarme demircisi, fayansçı, çatı ustası, ahşap doğrama ve kaplamacı, ısı yalıtımcı, su yalıtımcı, çift kafa kesim makinesi operatörü, modüler beton baskı makinası operatörü, kompresör operatörü, karbon/fiber üretimcisi (fiberglasçı), kasap, bayan kuaförü, garson, soğuk mezeci, ızgaracı/dönerci, pideci, pastacı ve tatlıcı için 29 sınıf ayrılmıştır.

Lise ve Üzeri Mezunları İçin Sınıflar

Jeneratörcü  / jeneratör teknisyeni, kaynakcı, optikelektro optik sistem bakım teknikerliği, hafif silah teknisyeni, polisajcı, bağlamacı, orgcu, tonmaister, Türk Sanat Müziği solist, Türk Hafif Müziği solist, Türk Halk Müziği solist, kemancı, udi, kanuncu, klarnetçi, piyanist şantör, bas gitarcı, baterist, muhasebe elemanı, soğutma malzeme tamircisi, uçak/helikopter teknisyen yardımcısı ve uçuş hattı uzmanı için 22 sınıf ayrılmıştır.

Başvurular 18 Ağustos 2017 tarihine kadar aşağıda verilmiş olan linkler vasıtası ile yapılacaktır.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim