Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz hafta personel temin bölümünden yayımlanan ilan ile 370 subay alımı yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Yayımlanan ilan ile başvurular başladı ve kadın erkek toplam 3740 subay alımı gerçekleştirilmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin bölümü aracılığı ile yayımlanan ilana adaylar başvurularını yapmaya devam ediyor. Buna göre başvurular 18 Nisan 2017 tarihine kadar sürecek ve bu tarihten sonra başvurular sona erecektir. Peki 370 subay alımına kimler başvuru yapabilir ve detaylar nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.370 subay alımına başvuru yapacak olan adayların bu şartlara sahip olması gerekiyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Jandarma kadın ve erkek subay alımına başvuru yapacak olan adayların aşağıda ki link aracılığı ile 18 Nisan 2017 tarihine kadar müracaat etmesi gerekmektedir. Yine maaş detayları için de adaylar aşağıda ki linkten detayları öğrenebilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ (RÜTBELERE GÖRE)
Editör: TE Bilisim