Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı Uzman erbaş pozisyonunda alım yapacağını belirtmişti. Başvuruların 13 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar için bir kez daha haberimizde bilgi vereceğiz.

UZMAN ERBAŞ ALIM İLANINA BAŞVURU ŞARTLARI:

Adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları zorunludur. Buna göre adaylardan, Sağlık, Yaş, Eğitim ve genel şartlar aranmaktadır. Adayların tüm bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecek ve başvuru işlemi sonrasında adaylara Ağustos ayı içerisinde yazılı ve seçme sınavları yapılacaktır.

Buna göre adaylardan genel olarak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 20 yaşından gün almış olmak, 27 yaşını bitirmemiş olmak, Ayrıca Sözleşmeli Erbaş ve erlerden en az 3 yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süresi içerisinde 29 yaşını bitirmemiş olmak, Lojistik branşı sözleşmeli uzman erbaş için en az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık), diğer branşlar (MEBS, bot serdümeni ve dalış amiri) için en az lise/ortaöğretim ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Yapılacak incelemeler sonucunda ve sağlık raporlarına göre görevini yapmasına engel durum olmamak, en az 164 cm ve 210 cm boyları arasında olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca bunlar dışında Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden 80 puan notu almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alım başvuruları 13 Temmuz 2018 tarihine başlamıştı. Buna göre başvurularına devam eden adaylar için artık başvurularda son gün. Adaylar başvurularını en geç 30 Temmuz 2018 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr İnternet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim