DPB tarafından 12 Temmuz 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için sözleşmeli olarak uzman Erbaş alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan kılavuza göre başvurular Temmuz ayı içerisinde alınacak. Ayrıca adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuru işlemi sonrası Ağustos ayında Yazılı ve Seçme Sınavları başlayacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alım ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan Eğitim, Yaş, Sağlık, Boy-Kilo ve genel olarak bazı şartları aranmaktadır.

GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, gibi nitelikler aranmaktadır.

YAŞ ŞARTI:

Adaylardan yaş olarak bir sınır belirtilmiş ve her askerli alımda olduğu gibi, Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 [dahil] - 01 Ocak 1999 [dahil] tarihleri arasında doğanlar) başvuru yapabileceklerdir.

SözleĢmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleĢme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaĢını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1989 [dahil] - 01 Ocak 1999 [dahil] tarihleri arasında doğanlar)

EĞİTİM ŞARTI:

Adaylardan eğitim olarak, Lojistik branşı sözleşmeli uzman erbaş için en az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık), diğer branĢlar (MEBS, bot serdümeni ve dalış amiri) için en az lise/ortaöğretim ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak.

SAĞLIK ŞARTI:

Adayların sağlıklı olmaları gerekmektedir. Buna göre, Seçme sınavlarını başarılı olarak geçen adaylar sevk edildikleri hastaneden Uzman erbaş olur raporu alabilmeleri gereklidir.Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmaları şarttır.

KİLO-BOY ŞARTI:

Sağlıklı olmaları ile birlikte adayların boy ve kolo ölçümleride uyumlu olmak zprundadır. Buna göre, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu ise yayımlanan ilanda Tablo 1 olarak belirtilen tabloda ölçümler verilmiştir.

Ayrıca bunlar dışında Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden 80 puan notu almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Jandarma Genel Komutanlığı'na Başvuru yaoacak adaylar başvurularına bugün ( 13 Temmuz 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 30 temmuz 2018 tarihine kadar yaomak zorundadırlar. Başvuru işlemi sonrası ise, 7 Ağustosta 2018 de kimlerin başvuru şartlarını taşıdıkları ve başvuruların kabul edildkleri duyurulacatır. 27 Ağustos 2018 tarihinden itibaren ise seçme sınavları başlayacaktır. Jandarma tarafından yayımlanan duyuruya ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

İlgili ilan için oluşacak herhangi bir gelişmeden haberdar olmak yada yayımlnana diğer askerli ilanlara anında ulaşmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını Buradan indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim