Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sayfasında yayımladığı ilanlar ile Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er ve astsubay alımı yapıyor. Yapılacak olan bu alımlar ile ilgili adaylardan en az ilkokul mezuniyeti ve KPSS 60 puan şartı isteniyor. Detaylar haberimizde...

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin (PERTEM) sayfasında yayımlanan ilan ile Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edillmek üzere astsubay ve sözleşmeli er alımı yapılıyor.
Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2018 (haber tarihi ile bugün son gün) olan ilana başvurmak isteyen adaylar  Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sayfasından e-Devlet bilgileri ile sisteme giriş yaparak başvuruda bulunabilirler.

MSB Pertem Başvuru sayfası için;

https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/EDevletGiris

(URL adresini kopyalayıp tarayınızın adres satırına yapıştırıp ilerleyiniz.)

Hava ve Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er İçin Başvuru Şartları;
 
1. Başvuru şartlarında belirtildiği gibi sadece erkek personel alımı yapılacağından sadece erkek adayların başvuruları dikkate alınacaktır
2. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yapacaktır.
3. Giriş yaptıktan sonra bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri dolduracaktır.
4. Daha sonra yukarıda yer alan başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerini kontrol edecek ve ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.
5. Adaylar Dz.K.K.lığı ve Hv.K.K.lığını birlikte tercih edecektir ancak Tercihlerim kısmından tercih sırasını değiştirebilecektir.
6. Dz.K.K.lığı ve Hv.K.K.lığı için tek (aynı) sınav ve işlemlere katılacaktır.
7. Sınavlarda başarılı olan adaylar belirttikleri tercih sırası (ilave yetenek sahibi adayların tercih sırası dikkate alınmayabilecektir), sınavlar sonucu oluşacak başarı sıralaması ve kontenjana göre Kuvvet Komutanlıklarına ayrılacaktır.
8. Terhis Belgesinin aslını veya Terhis Belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisini Askerlik Şubelerinden onaylatarak getireceklerdir (Onaysız fotokopi kabul edilmeyecektir).
9. Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar Askerlik Durum Belgelerini e-Devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).
10. MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;
            a FYT'ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor" ve,
            b. "FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir? ibaresi bulunan "Muvafakat Yazısı" ile sınava katılacaklardır.
Rapor ve Muvafakat örnekleri kılavuza eklenmiştir.
11. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar. 

Başvuru Klavuzuna Erişmek İçin Buraya Tıklayın.

Ayıca Deniz ve Hava Kuvvetleri de çeşitli branşlarda istihdam etmek üzere muvazzaf astsubay alımı yapıyor.

Muvazzaf Astsubay Alımı İçin Genel Başvuru Şartları İse Şu Şekilde;

(a) Muvazzaf astsubay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 68’inci maddesi ile Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımak.
Bunlar:
(I) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
(II) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
(III) Sivil okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmamış, askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkmış veya çıkarılmamış olmak,
(IV) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
(V) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak,
(VI) Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasî, yıkıcı, irticaî, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak,
(VII) Herhangi bir kadın veya erkekle nikâhsız yaşamamak,
(VIII) Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak,
(IX) Adlî sicil müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet savcılığı ve kayıtlı olduğu yerli askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak,
(X) Yapılacak sınavlarda başarılı olmak,
(XI) Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak.
(b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
(c) Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Ayrıca adaylardan;
Geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP93 Ön Lisans / KPSSP3 Lisans Puanı (son iki yılın en yüksek notu baz alınacaktır)” asgari 60 olanlar (Lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93 puanı esas alınacaktır.)

şartı aranmaktadır.

Başvuru Klavuzuna Erişmek İçin Buraya Tıklayın.

Editör: TE Bilisim