Hava Kuvvetleri Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere daimi personel (işçi) alacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına 28 daimi işçi alınacağı duyuruldu. Peki bu kontenjana kimler başvurabilir? KPSS puanı önemli mi? Eğer KPSS puanı ile alınacaksa taban puan kaç olmalıdır.

Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığından daimi işçi olarak çalışmak isteyen söz konusu adaylar KPSSP94 puan türünden en az 60 puan ve üzeri almış olması gerekmektedir. Düşük puanda almış adayların söz konusu alınacak kadroya başvuru yapamayacaklar. Bunun yanı sıra adaylar sadece KPSSP94 puanı ile işe alınmıyor. YDS puanından da adayların en az 45 puan ve üzeri almış olmakla beraber düşük olan adaylar yine kadroya başvuramamaktadır.

Adaylar Sınava Tabii Tutulacak Mı?

Alınacak personellerin her hangi bir yazılı ya da sözlü sınava tabii tutulup tutulmayacakları yapılan duyuruda belirtilmedi. Yazılı sınavlar teknik bilgiden oluşacağı gibi adayların işe alınmadan önce mutlaka sözlü mülakata gireceği düşünülmektedir. Çünkü askeri alanda alınan personellerin hiçbiri mülakat edilmeden işe alınmamaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların en az lise veya dengi okullardan mezun olması gerekmektedir.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

Başvuru yapmak isteyen adaylar özel iş kurumlarına yaptığı iş başvuruları gibi form doldurmamakta ya da kariyer.com üzerinden interaktif başvuru yapmamaktadır. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında çalışmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden daimi işçi olmak için başvuru yapabilirler.