Engelli vatandaşlar İŞKUR’la Umutlandı!

Engelli vatandaş Abdulşakir Çepe İŞKUR’un yaptığı proje kapsamında iş yeri sahibi oldu. İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Müdürü Mesut Şeker ve Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz engelli vatandaşın iş yerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan ve beraberindekiler bir süre iş yerinde Çepe ile sohbet etti. Kuruyemiş üzerine kurulan işletmenin çok güzel olduğunu dile getiren ziyaretçiler, daha sonra da açıklama yaptı. İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan yaptığı açıklamada girişimcilik sertifikasını almış engelli vatandaşlara iş yerlerini kurabilmeleri için 36 bin TL'ye kadar maddi destek verdiklerini söyledi. "Ahlat ilçemizde Abdulşakir isimli engelli kardeşimize kuruyemiş satışını yapması üzerine iş yeri açtık” diyen İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, “Çalışma Bakanlığımız ve İş-Kur Genel Müdürlüğümüzün çıkarmış olduğu mevzuatla engelli kardeşlerimize 36 bin TL'lik hibe destekli projeler yapmaktayız” dedi. Bunun Ahlat ilçesinde yaptıkları dördüncü proje olduğunu dile getiren İŞKUR Genel Müdürü, başka projeleri olduğunu da söyledi.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalarla istihdama büyük bir katkı sağlayarak onlara bir umut ışığı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda desteklerden faydalanan vatandaşlar da durumdan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Ahlat’ta proje kapsamında destek alan engelli vatandaşın ilerleyen zamanda işlerini daha da ilerletmesi temennisinde bulunan İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, engelli vatandaşımız belki ilerleyen yıllarda personel bile çalıştırabilir dedi.

Abdulşakir Çepe ise aldığı destek hakkında bir açıklama yaparak, İş-Kur'un desteğiyle iş yeri kurduğu için oldukça mutlu olduğunu söyledi. belgemi alarak İş-Kur Müdürlüğü'nün verdiği projeye başvurdum diyen Çepe, bu iş yerini açmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çepe’nin aldığı destek başka engelli vatandaşlara da umut ışığı oldu. Şimdi çok sayıda engelli vatandaş, İş Kur desteği almak için girişimcilik sertifikası almaya hazırlanıyor.