Ülkemizde bilindiği üzere artık subay ve astsubay öğrencileri Milli Savunma Üniversitesi ile eğitilecek. Milli Savunma Üniversitesi ilk öğrenci alımları geçtiğimiz sene yapıldı ve subay ile astsubay sınıflarına müracaat etmek isteyen öğrencilerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan YGS, LYS puanlarına bakıldı.

Buna göre bu sene ÖSYM tarafından yapılacak olan üniversite sınavları en erken Haziran ayında yapılacaktır. Sınav tarihi geç olduğu için Milli Savunma Üniversitesi subay ve astsubay öğrenci alımlarının ne zaman yapılacağı merak edilmekteydi fakat düşünüldüğü gibi alımların geç yapılmayacağı öğrenildi. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi tarafından beklenen ilan yayımlandı. En az lise mezunu 9 bin 753 subay ve astsubay öğrencisi alımı yapılıyor. Peki bu ilana kimler başvurabilir, hangi kuvvet komutanlığı kaç kişilik alım yapılacaktır.

HANGİ KOMUTANLIK KAÇ SUBAY ve ASTSUBAY ALINACAK?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevlendirilecek subay ile astsubay öğrencileri bundan sonra Milli Savunma Üniversitesinde yetiştirilecek. Bu sene toplam 9 bin 753 subay ve astsubay alımı yapılacaktır. Peki hangi komutanlık kaç kişilik alım yapacak. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 341 Subay Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 300 Subay, 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 427 Subay, 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 693 Subay ve 836 Astsubay alımı yapacaktır. Harp Okullarına erkek ve kadın öğrenci alımları yapılacak iken Astsubay Meslek Yüksek Okullarına sadece erkek öğrenci alımı yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Üniversitesinde eğitilmek üzere en az lise mezunu 9 bin 753 subay ile astsubay öğrencisi alımı yapılacaktır. Peki kimler başvurabilir, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesi 9 bin 753 subay ve astsubay alımına ilişkin tüm bilgiler yukarıda verilmiştir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların en geç 15 Şubat 2018 tarihine kadar aşağıdaki link yardımı ile başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim