Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların devam etmesi ile İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı güvenlik personeli alımı yapmaya devam ediyor. Güvenlik korucusu alımları yapıldığı gibi Türkiye geneli bekçi alım ilanları da yayımlanmaktadır. Genel olarak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için bekçi alımları yapılmakta olup büyük şehirler içinde bekçi alımları yapılmaktadır. Bugün yapılan duyuru ile İçişleri Bakanlığı İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için toplam 700 bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? 700 bekçi alım ilanına başvuracak adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için 700 bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Askerlik görevini yapmış olmak
30 yaşından büyük olmamak
Görevini yapmaya sağlık engeli bulunmamak
6 aydan fazla hapis yatmamak
En az boy 1.67 metre olmak
Boy - Kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için aranmaktadır. Başvurular 16 Şubat 2017'de başlayacak ve 25 Şubat 2017'de sona erecektir. Adayların mesai saatleri içerisinde valiliğe ya da kaymakamlıklara müracaat etmesi gerekmekte olup uygun görülen adaylar sözlü sınavlara da çağrılacaktır.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim