Sınır içinde yapılan operasyonların artırılması ile güvenlik kuvvetleri alım ilanları daha sık yayımlanmaya başladı. Askeri ve polis alım ilanlarının yayımlanması ile mecliste gündeme gelen bekçi alımlarının ilki geçtiğimiz 2016 yılı içerisinde yapıldı. Bu sene de yapılması beklenmekte olan bekçi alım ilanlarının bazıları halen devam etmektedir. Sizlerde bekçi olmak istiyorsanız aranan nitelikleri yerine getirmeniz şartı ile bekçi olabilirsiniz. Türkiye'nin her ili için yapılmasa da özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için bekçi alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor.

Kimler Başvurabilir

En az ilköğretim mezunu ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayan bekçi alım ilanlarında adayların sahibi olması gerektiği özellikler nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

En az ilkokul mezunu olamak
Sicili temiz olmak
30 yaşından fazla olmamak
Kamu haklarından mahrum olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak

Yukarıda belirtilen şartlara uyum sağlayan adayların 6 Ocak 2017 tarihinine kadar bulundukları il kaymakamlık ya da valiliklerine mesai saatleri içerisinde başvuru yapması geremektedir. 14 Ocak 2017'de sözlü sınavlar yapılacak ve 2 gün sonra sözlü sınav sonuçları beyan edilecektir. Yine adaylara 21 Ocak 2017 tarihinde yazılı sınavı yapılacak 2 gün sonra sınav sonuçları açıklanacak olup diğer iki gün sonra da adaylar sınav sonuçlarına itiraz edebilecektir. Başvurular il kaymakamlık ve valiliklerinde yapılmaktadır.
Editör: TE Bilisim