Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı

T.C.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI

İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANLIĞI

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

2014 YILI 2’NCİ DÖNEM UZMAN ERBAŞ ALIMLARI

BİLGİLENDİRME KILAVUZU

Bu kılavuz Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Uzman Erbaş olmak için

başvuran adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Başvuru Tarihleri

01-27 Ekim 2014

Başvuru Adresi

http://personeltemin.dzkk.tsk.tr

(PARA İLE SATILAMAZ)

Ekim 2014

2014 YILI 2’NCİ DÖNEM UZMAN ERBAŞ

ALIM SINAVLARINA KATILACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!

1. BAŞVURU, SINAV VE SINAV SONRASI İŞLEMLERE AİT BÜTÜN KURALLAR BU KILAVUZDA AÇIKLANMIŞTIR.

2. BU KILAVUZDA YER ALAN KURALLAR, KILAVUZUN YAYIM TARİHİNDEN SONRA YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI ORGANLARI İLE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI TARAFINDAN GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE DEĞİŞTİRİLEBİLİR.

3. ALIM SÜRESİNCE HER TÜRLÜ DUYURU VE BİLGİLENDİRMEwww.dzkk.tsk.tr VEYA http://personeltemin.dzkk.tsk.tr İNTERNET ADRESİNDEN YAPILACAKTIR.

ALIM YAPILACAK SINIF VE BRANŞLARI

SINIF VE BRANŞ ADI GÖREV YERLERİ /

 

İSTİHDAM EDİLECEK BİRLİKLER
YÜZME TESTİ
TOPÇU KARA/YÜZER BİRLİKLERDE VAR ()
SERDÜMEN YÜZER BİRLİKLERDE VAR ()
PORSUN YÜZER BİRLİKLERDE VAR ()
DENİZ PİYADESİ (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO) KARA BİRLİKLERİNDE VAR (Not-1)
DENİZ PİYADESİ (GÜVENLİK) KARA BİRLİKLERİNDE YOK
MOTORCU KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR ()
ELEKTRİKÇİ KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR ()
YARA SAVUNMACI KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR ()
İKMALCİ (AŞÇI) KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR ()
SIHHİYE KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR ()
KURBAĞA ADAM KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR (Not-2)
MAYIN HARBİ DALGICI (MHD) KARA/YÜZER BİRLİKLERİNDE VAR (Not-3)
Not1: Detayları Sayfa 20’de bulunan testler uygulanacaktır.

Not2: Detayları Sayfa 21’de bulunan testler uygulanacaktır.

Not3: Detayları Sayfa 22’de bulunan testler uygulanacaktır.

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARIN SINIF/BRANŞ/İHTİSASLARI

1. TOPÇU:

Görevi; gemilerde ve kara birliklerinde bulunan topların bakımı ve çalıştırılması ile ilgili görevleri yaparlar. Yüzer birliklerin silah bölümünde, kıyı birliklerde ise Hava Savunma Tabur K.lıklarında görev yaparlar.

Aranılan özellikler; askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızınTopçu, Nişancı, Havancı, Tankçı, Roketatar Nişancısı, Tow Nişancısı, Mk.Tüfek Nişancısı, Torpidocu, Cephaneci, RPG-7 Roket Atar Nişancısısınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

2. SERDÜMEN:

Görevi; Yüzer birliklerin güverte bölümünde gemi seyrini sağlamak üzere köprüüstünde görev alırlar.

Aranılan özellikler; serdümen sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birinisağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının “Serdümen” veya“Vardabandra” sınıfında yapmış/yapıyor olmak.

veya

b. Meslek Liselerinin; Gemi Yönetimi ve Güverte, Denizcilik (Gemi Yönetimi), Denizcilik (Yat Kaptanlığı), Denizcilik (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı), Yat Kaptanlığı veya Meslek Yüksek Okullarının; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Fakültelerin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

veya

c. Balıkçı gemileri/yat kullanmış olmak ve bunu belgelemek veya,

ç. En az gemici ehliyetine sahip olmak.

3. PORSUN:

Görevi; gemilerdeki her türlü gemicilik donamının bakım ve çalıştırılması ile icra edilecek eğitimlerde görev alırlar.

Aranılan Özellikler; porsun sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birinisağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının “Porsun” sınıfında yapmış/yapıyor olmak

veya,

b. En az gemici ehliyetine sahip olmak

veya,

c. Balıkçı gemisi güverte tayfası ehliyetine sahip olmak,

veya,

ç. Balık ağı ve ağ imalatçılığı, halat urgan imalatçılığı, paspas imalatçılığıkalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak.

4. DENİZ PİYADESİ (YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ KOMANDO):

Görevi; Deniz Piyade (Yüksek Hazırlık Seviyeli Komando) Amfibi Deniz Piyade Tugay K.lığı emrinde görev alırlar.

Aranılan Özellikler; askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve iyi derecede yüzme biliyor olmak.

5. DENİZ PİYADESİ (GÜVENLİK)

Görevi; Üs Savunma Birlikleri ve Güvenlik Tabur/Bölük Komutanlıkları gibi birliklerde görev alarak birliklerin güvenlik işlerinde görev alırlar.

Aranılan Özellikler; askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak.

6. MOTORCU:

Görevi; gemilerde ve kara birliklerinde bulunan dizel makinelerin ve gaz türbinlerinin bakım/tutumu ve onarımı ile gemide icra edilen eğitimlerde görev alırlar.

Aranılan özellikler; motorcu sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birinisağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın “Motorcu, Bakımcı (Motor), Motorbot İşletmeni, Ulaştırma Makinist, Kademeci”sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya,

b. Meslek Liselerinin; Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik/Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, İş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor (Benzinli), Motor (Dizel), Mekanikçi veya Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv Elektromekanik, İş Makinesi Operatörlüğü, Makine Teknolojisi, Mekatronik, Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümü

veya,

c. Meslek Yüksek Okullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Motor, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim-Konstrüksiyon veya Otomotiv Teknolojisi,Endüstriyel Kalıpçılık bölümü

veya,

ç. Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak

veya,

d. İş Makinaları Tamirciliği, Deniz Motorları İmalatçılığı, Oto Motor Tamirciliği, Dizel Motor Yakıt Pompa Ayar ve Motor Yenileştirme kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak

veya,

e. Minimum Yağcı belgesine sahip olmak.

7. ELEKTRİKÇİ:

Görevi; gemilerde ve kara birliklerinde bulunan her türlü elektrik sisteminin bakım/tutum ve onarımı ile ilgili görevleri yapar ve gemide icra edilen eğitimlerde görev alırlar.

Aranılan Özellikler; elektrikçi sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birinisağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın “Elektrikçi, Jeneratör Operatörü, Sahra Kablocusu, Bakım (Elektrik)” sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya,

b. Meslek Liselerinin; Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektromekanik Taşıyıcılar, Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi, Mekatronik, Otomasyon, Otomatik Kumanda, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü

veya,

c. Meslek Yüksek Okullarının; Elektrik, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi bölümü

veya,

ç. Fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği veya Uçak Elektrik-Elektronik bölümü mezunu olmak

veya,

d. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından verilen yüksek gerilim elektrik devrelerinde çalışabilirlik belgesine sahip olmak,

veya,

e. Elektrik Tesisatçılığı, Bobinajcılık, Bakım ve Onarım Elektrik, Oto Elektrikçiliği, Soğutma ve Havalandırma ve yüksek gerilim elektrik devrelerikalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak.

8. YARASAVUNMA:

Görevi; gemilerde ve kara birliklerinde yangınlarla, su basmalarıyla mücadele eden, birliklerin Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) savunmasında ve gemide meydana gelebilecek yaralanma, yangın vb. olaylara müdahalede görev alırlar.

Aranılan özellikler; yarasavunma sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birinisağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın “Yarasavunma”sınıf/branş/ihtisasta veyaKomutanlıkların Yangın Merkezlerinde (Terhis/Nitelik Belgesi veya Görev Belgesinde yazılı olmayanlar kabul edilmeyecektir)yapmış veya yapıyor olmak

veya,

b. Meslek Liselerinin; İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü mezunu olmak,

veya,

c. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yangın eğitimi sertifikasına sahip olmak.

9. AŞÇI:

Görevi; yüzer ve kıyı birliklerinde 100 kişinin üstünde personele yemek yapmak (sulu yemek, sıcak yemek vs.) olacaktır.

Aranılan özellikler; aşçı sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Aşçı, Fırıncı, Aşçıbaşı, Aşçı Yardımcısı, Soğuk Mezeci, Izgaracı, Dönerci, Pastacı, Pidecisınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

veya,

b. Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak,

veya,

c. Aşçılık ile ilgili kurs/sertifika/bonservis/ustalık/kalfalık belgelerinden en az birine sahip olmak.

10. SIHHİYE:

Görevi; yüzer ve kıyı birliklerinin revirlerinde görev yaparlar.

Aranılan özellikler; sıhhiye sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

veya,a.Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın “Sıhhiye”sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Sağlık Meslek Lisesi, 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okullarının sağlık ile ilgili alan/bölümleri veya 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu mezunu olmak,

veya,

c. Eczacı kalfası olarak çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

11. KURBAĞAADAM SINIFI:

Görevi; Yüzer birliklerde can kurtarma ve ilk yardım faaliyetleri, kurtarma gemilerinde dalgıç faaliyetlerinde, kıyı birliklerinde ise özel dalış birimlerinde görev alırlar.

Aranılan özellikler; Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve iyi derecede yüzme bilmek.

12. MAYIN HARBİ DALGICI (MHD) SINIFI:

Aranılan özellikler; Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve iyi derecede yüzme bilmek.Görevi; Mayın gemilerince tespit edilen mayınları imha görevlerinde yer alırlar.

GİRİŞ KOŞULLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

3. 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1989 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),

4. Halen Askerlik görevini yapmakta iken başvuran adaylar için, 27 Ekim 2014tarihi itibari ile terhislerine 6 (altı) ay ve daha az süre kalmak. (Askerlik hizmetini uzun dönem yapmakta olan erbaş/erler’den 27 Nisan 2014 tarihinden sonra askerlik hizmetine başlayan adaylar başvuramaz. Askerlik hizmetini kısa dönem yapmakta olan erbaş/erler için bu şart aranmaz.)

5. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (01 Ekim 2011 tarihinden itibaren terhis olanlar),

6. Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 19 uncu maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanan Uzman Erbaş Yönetmeliğinde örneği bulunan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ” doldurulacaktır. Bu belgenin “Uzman Erbaş Olur” kayıtlı olması gereklidir.

7. Yapılacak genel kültür, meslek bilgisi, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri, uygulamalı sınavlar ile mülakatlarda başarılı olmak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

8. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

9. Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

10. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

11. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak,

12. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 148’nci maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,

13. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş askerliğinin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

14. Tam sağlam olmak ve sınavlar sonrasında sevk edilecekleri Askeri Hastanelerden branşına uygun sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen koşulları karşılamak ve Aşçı ve Sıhhiye sınıfı adaylar için denizaltıcılık muayenelerinden olumlu rapor almak.

15. Alım yapılacak sınıfa uygun branş/ihtisaslarda bulunmak,

16. Yabancı uyruklu kişilerle evlenenlerden; bu evlilikleri, 12 Mart 1997 gün ve 22931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte belirtilen esaslar dahilinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından uygun görülmeyenler ile; başvuru ile atama yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığından çıkartılanların başvuruları kabul edilmez/iptal edilir.

BAŞVURU

1. Adayların kılavuzun tamamını okuduktan sonra ”Başvuru Sayfası”nı doldurmaları gerekmektedir.

2. Başvurular http://www.dzkk.tsk.tr internet adresindeki ”Personel/Öğrenci Alımları” linkindeki veyahttp://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresindeki “2014 yılı Uzman Erbaş Alımı” sayfasına girilerek yapılacaktır.

3. Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar Başvuru Sayfasındaki ”Askerlik Hizmetini Tamamlamış Adaylar” başlığına girerek başvuru yapacaklardır.

4. Halen askerlik görevini yapmakta olan (erbaş/er) adaylar ise Başvuru Sayfasındaki ”Halen Askerlik Görevini Yapmakta Olan Adaylar” başlığına girerek başvuru yapacaklardır.

5. ”Başvuru Sayfası”nda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur.

6. Doldurulan bilgilerin, kılavuzda yer alan, başvuru şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda hangi aşama sürecinde olursa olsun (atama sürecinde olsa bile) aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri iptal edilecektir.

7. Başvurular; 01 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 17:00’da başlayıp, 27 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 12:00’da sona erecektir.

8. Giriş sonrası her adaya bir şifre verilecektir. Adaylar “Aday Girişi” kısmından şifreyle başvuru süresince başvurularını kontrol edip güncelleyebileceklerdir. Şifreler mail adresine gönderilmeyecek ekranda görüntülenecektir.

9. Şifrenizi kaybetmeyiniz. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları “Şifre Öğrenme” taleplerine yanıt verilmeyecektir. Adayların şifrelerini kaybetmeleri durumunda şifremi unuttum linkinden bilgilerini girerek şifrelerini ekranda görüntüleyebileceklerdir. Şifreler adayların mail adreslerine gönderilmeyecektir. Şifrelerin ekranda görünmemesi durumunda adaylar kullanmış oldukları internet tarayıcılarını güncellemeleri veya diğer tarayıcılardan girmeleri gerekmektedir.

10. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

11. Anlaşılmayan konular için Deniz Kuvvetleri K.lığı resmi internet sitesihttp://www.dzkk.tsk.tr bilgi edinme bölümü Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.) kısmına bakılacaktır.

12. Alım süresince her türlü duyuru http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet sayfasından yapılacak olup adaylar alım takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur.

YAZILI SINAVA ÇAĞRILAN ADAYLARIN AÇIKLANMASI

1. Yazılı Sınava çağırılacak adayların listesi, sınava girecekleri yerler ve sınav tarihi 31 Ekim 2014 tarihindehttp://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinden ilan edilecektir.

2. Gerekli görüldüğü takdirde idarece sınav merkezi tercihlerinde ve sınav tarihlerinde değişiklik yapılabilecektir.

3. Sınava giremeyen adaylar için yedek gün planlaması yapılmayacaktır.

4. Adaylar sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, T.C. Kimlik Numarasını gösterir kimlik (nüfus cüzdanı/pasaport/ehliyet) ve kurşun kalem ile silgi getireceklerdir.

YAZILI SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

1. Sınavda, 50 Genel Kültür, 10 Askeri Kültür ve 40 Sınıf Bilgisi olmak üzere toplam 100 soru sorulacaktır. Ancak; Aşçı, Porsun, Kurbağaadam, Mayın Harbi Dalgıcı ve Topçu sınıfına başvuran adaylar sadece Genel Kültür sınavına, diğer sınıflara başvuruda bulunan adaylar Genel Kültür sınavı ile Meslek Bilgisi Sınavına (Askeri Kültür ve Sınıf Bilgisi) gireceklerdir. Sınav süresi; sadece Genel Kültür sınavına girecek adaylar için 60 dakika, diğer adaylar için 120 dakikadır.

2. Yazılı Sınavda Genel Kültür Sınavı ve Meslek Bilgisi Sınavı (Askeri Kültür ve Sınıf Bilgisi) ayrı ayrı 100 puan üzerinden değerlendirilecek, her iki sınav ortalaması 60 Puan ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır. Aşçı, Porsun, Kurbağaadam, Mayın Harbi Dalgıcı ve Topçu sınıfından sınava girecek adaylar sadece Genel Kültür Sınavına girecek, 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Başarılı olan adaylar 2’nci Seçim Aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır.

3. Yazılı Sınavda sorulabilecek Genel Kültür ve Meslek Bilgisi sınavlarına ait muhtemel alt konu başlıklarısayfa 10,11,12 ve 13’te belirtilmiştir.

4. Sınav soruları çoktan seçmeli ve 5 seçenekli olarak hazırlanacaktır. Yanlış cevaplar için doğru cevaplardan 0,25 puan kırılacaktır.

5. Adayların sınavları optik okuyucu ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların, eğitim ve öğretim düzeylerindeki farklılıklar göz önünde bulundurularak, sınava giren adayların kendi içlerinde bir değerlendirme imkanı sağlamak için, sınav değerlendirmesi Standart Puan Hesaplaması ile yapılacaktır.

6. Yazılı sınav sonuçları http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

7. Yazılı sınavı başarı ile geçen adaylar 2’nci Seçim Aşamaları kapsamında ön sağlık muayenesine, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testlerine, uygulama sınavlarına ve mülakat aşamalarına gireceklerdir. Yazılı sınav ilanı ile birlikte Ön Sağlık Muayenesi, Fiziki Kabiliyet ve Değerlendirme Testleri, Uygulama Sınavları ve Mülakat tarihleri ile saati açıklanacaktır. Adaylara ait belgelerin kontrolü 2’nci Seçim Aşamalarında yapılacaktır.

BRANŞLARA AİT SORU SORULABİLECEK MUHTEMEL ALT KONU BAŞLIKLARI

Daha Ayrıntılı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.