Devlet Personel Başkanlığı tarafından 10 Mart 2018 tarihli yayımlanan ilanlara göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı sınıflarda çok sayıda Muvazzaf Subay alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre adayların başvuru yapabilmeleri için geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Kimler başvuru yapabilir? Hangi sınıflarda alım yapılacak ve başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Tüm detaylar şöyledir.

ALIM SINIFLARI NELERDİR?

Yayımlanan ilana göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine, Muvazzaf Deniz Sınıfı ( Güverte ve Makine ) sınıfında, yetiştirilmek üzere Deniz Sınıfı Pilot Subayı ve Çeşitli branşlarda Mühendis ve Öğretmen sınıfılarında Subay temini yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf subay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre Deniz Sınıfı Subaylardan 60 puan, Muvazzaf Deniz Subayı ( Yetiştirilmek Üzere Pilot ) subayından 70 ve Öğretmen ve Mühendis Sınıfındaki Sbaylardan 60 puan şartı, İlgili bölümlerden en az dört yıllık eğitimin tamamlamış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar başvuru yapabirler. Söz konusu olan Mühendis ve Öğretmen kadrolarına erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilecek. Diğer sınıf subaylarına başvuru yapacak adaylar sadece Erkek adaylar olmak zorundadırlar.

ALIM BRANŞLARI NELERDİR?

Buna göre Mühendis kadro için, Elektronik, Bilgisayar, gemi inşa, Makine, Endüstri, Uçak bakım, Oşignografi, Harita branşarında alım yapılacak. öğretmen kadro içni ise, Eğitim bilimleri ve Uluslararsı İlişkiler branşarında alım yapılacak.Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay adayları için ise Güverte Makine branşarında alım yapılacak. Son olarak, Pilot Sınıfındaki Muvazzaf Suay için Pilot branşında alım yapılacaktır.

GENEL NİTELİKLER:

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kadın veya erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamak, çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Hakkında yedek Subay olamaz raporu olmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, TSK dan çıkartılmamış olmak, 27 yaşından büyük olmamak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartları ve kadrosuna göre eğitim seviyesinde özel şartlar aranmaktadır. Bunlara ilanlardan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 28 Mart 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi olan www.msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak online başvuru yapılacaktır. Bunun dışında yapılak başvurular kabul edilmeyecektir.

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ekibi olarak sizler için aşağıda ilanların tam metinlerini ve başvuru linkini paylaşıyor olacağız. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde ilanları inceleebilir ve başvuru bağlantısından başvuru yapabilirsiniz. 

Muvazzaf Deniz Sınıfı ( Güverte ve Makine )

Yetiştirilmek üzere Deniz Sınıfı Pilot Subayı

Çeşitli Branşlarda Mühendis ve Öğretmen

Başvuru Bağlantısı:https://goo.gl/ocBRx8

Editör: TE Bilisim