Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı yurt içi ve sınır dışı operasyonları ile sık sık gündeme gelmekte olup profesyonel orduya geçiş süreci boyunca çok sayıda askeri personel alımı gerçekleştirmektedir.

Geçtiğimiz haftalarda Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kamuoyuna yayımlanan ilana bakıldığında binlerce en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er askeri personeli alımı yapılacağı belirtildi. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak ve müracaatlar nasıl yapılır?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er alımı yapıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, askeri okullar ile ilişiği kesilmemiş olmak, sicili uygun olmak, 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış olmak, boy kilo uyumlu olmak, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak şartları aranmaktadır. Peki Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er olarak nasıl başvuru yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmek isteyen adayların öncelikle https://goo.gl/JEdGkM linkini kopyalaması, tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması ve yeni başvuru diyerek forma ulaşıp ilgili ekrandaki tüm bilgileri doldurması gerekmektedir. Bu adımları uygulayacak olan adaylar müracaatlarını gerçekleştirebilir ve sonuçların açıklamasını bekleyebilir.

DİĞER ASKERİ İLANLAR BURADA

Editör: TE Bilisim