Terör olaylarının artması ile çok sayıda asker ve polis alımları yapılmaya başlandı. Yine geçtiğimiz sene Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan Valilikler yaptığı açıklamasında bekçi alımları yapmaktaydı. Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için toplam 700 bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti.

Başvurular 16 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'ın ilçe emniyet müdürlükleri aracılığı ile yapılmaya başlandı. Adaylar başvurularını 25 Şubat 2017 tarihine kadar yapabilecek. Peki başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Lise mezunu olmak
İstanbul'da en az 1 yıldır yaşıyor olmak
30 yaşından büyük olmamak
Askerliğini yapmış olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarı da belirtilmiş olan şartlar İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için aranmakta olup adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Başvuru Sırasında İstenen Belgeler

Adaylar yukarıda ki niteliklere sahip olduktan sonra aşağıda belirtilmiş olan belgeleri ile ilçe emniyet müdürlüklerine 25 Şubat 2017 tarihine kadar müracaat edebilir.

Adli sicil kaydı
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Askerlik durum belgesi
6 adet fotoğraf
Lise Diploması

İlçe emniyet müdürlüklerinden yukarıda belirtilmiş olan belgelerin tamamı istenmekte olup müracaat etmek isteyen adayların bu belgeleri ile 25 Şubat 2017 tarihine kadar müracaat etmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim