Bu sene faaliyetlerine başlayan ve önümüzde ki yıllarda tüm Subay, Astsubay ihtiyaçlarının karşılanacağı okul ünvanına sahip olan Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için öğrenci alımları yapıyor.

Lise mezunu 3 Harp okulu ve 4 Astsubay Meslek Yüksek Okulu için 5 bin kişilik subay alımı yapılıyor. Başvurular 25 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir. Milli Savunma Üniversitesi'nde ki Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları bölümleri nelerdir?

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

Harp Okulları


Kara Harp Okulu
Deniz Harp Okulu
Hava Harp Okulu

Astsubay Meslek Yüksek Okulları

Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu
Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu
Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu
Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu
Yukarıda belirtilmiş olan Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için Milli Savunma Üniversitesi 5 bin lise mezunu öğrenci alımı yapıyor.

BAŞVURULAR

Milli Savunma Üniversitesi 3 Harp Okulu ve 4 Astsubay Meslek Yüksek Okulu için toplam 5 bin kişilik lise mezunu subay alımı yapıyor. Peki nasıl başvuru yapılır. Bun göre adaylar YGS'den almış oldukları puanlar ile aşağıda ki linkleri takip ederek 25 Mayıs 2017 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirebilmektedir. Başvuru koşulu iin her hangi bir baraj YGS puanı belirlenmemiştir.

https://pertem.kkk.tsk.tr/tanitim/
Astsubay Maaşı Ne Kadar? 2017 Yılı Kıdemlere Göre Astsubay Maaşı
Subay Maaşları 2017! Rütbelere Göre Subay Maaşları
Editör: TE Bilisim