Emniyete 2 Bin Komiser Yardımcısı Alınacak

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'ne 2 bin kişi alınacak. Alınacak olan Komiser Yardımcısı adayları öğrenci olarak başlayacak olup, Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, Emniyet Teşkilatında Komiser Yardımcısı olarak göreve alınacak. Alınacak adaylar KPSS Puanı ile belirlenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinin eksikliğini doldurmak üzere, bu konuda geleceğinizi polis yönetiminde geliştirmek isteyen adayları, Polis Amirleri Eğitim Merkezi 2 bin öğrenci alınacak. 

Polis Akedamisi Bşkanlığı adı altında, Emniyet genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis AMirleri Eğitim Merkezi önümüzdeki günlerde, başvuruda bulunmak isteyen Komisyer Yardımcıları adaylarının başvurularını almaya başlıyacak. Alınacak olan 2 bin Komiser yardımcısının 1800 ü Erkek, 200 ü ise Bayan olacaktır. 2015-2016 Eğitim yılı için Emniyet mensubu olmayan Lisans mezunları başvuruda bulurken, Yurt dışında eğitim görmüş ve YÖK tarafından diploma denkliği kabul edilmiş olan adaylarda başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURULAR:

Polis Amirleri Eğitim Merkezi Öğrenci alımı ilanına başvuruda bulunabilecek adaylar, Başvurularını 22 Ağustos 2015 tarihi ile 6 Eylül 2015 Tarihleri arasında yapabilecek. Ön başvurular Polis Akademisi Başkanlığı'na ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirilecek.

GENEL NİTELİKLER:

- 30 Yaşını henüz doldurmamış adaylar ( 31 Aralık 2016  tarihi itibari ile )

- 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans P3 Puan türünden en az 70 Puan amış olan adaylar,

- Emniyet Teşkilatı persoeli şehit veya vazife malülü eş veya çocuklarından KPSS P3 Puan Türünden en az 63 Puan almış olan adaylar

Başvuruda bulunabilecekler.

SINAVI KAZANAN ADAYLAR:

Polis Amirleri Eğitim Merkezinin Komiser yardımcıları adayları için düzenedği sınavı başarı ile kazanan adaylar 11 aylık eğitim alacaklar. Eğitim süresi boyunda harçlık ödenecek ve öğrencilerin yemek, sağlık dilerleri ve barınma ihtiyaçlarını Emniyet genel Müdürlüğü karşılayacaktır. 11 aylık eğitimi bitiren öğrenciler eğitim sonunda Komiser yardımcısı olarak işe başlayacaklardır. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Polis Akademisi Başkanlığı'nın www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim